cropped-B-noback.png

Obnova gradbene mehanizacije

Obnova gradbenih strojev in komponent

RENOVATED BY BALAVTO

Pred obnovo

Med obnovo

Po obnovi

Obnova gradbenih strojev

Ko stroj prispe k nam ga strokovno pregledamo po protokolu priporočenim s strani proizvajalca, sledi temeljito pranje in čiščenje. Na podlagi poročila o dejanskem stanju stroja odpravimo vse pomanjkljivosti, stestiramo vse glavne komponente in ponastavimo vse potrebne parametre na komponentah. Sem sodi nastavitev ventilov na motorju, pritiskov na hidravliki in kalibracija menjalnikov na nakladalnikih in demperjih. Prekontroliramo tudi obrabljenost zavor, pretesnimo hidravlične cilindre in po potrebi zamenjamo dotrajane hidravlične cevi. V primeru pojava zračnosti na roki le to demontiramo, na novo navarimo in postružimo luknje vpetja, vstavimo nove puše in sornike, da je na novo vpeta roka v povsem enakem stanju, kot pri novem stroju. Ko je potrjena tako mehanska, hidravlična in električna brezhibnost na stroju napravimo komplet servis, zamenjamo vsa olja in vse filtre. Sledi še zaključna faza vizualne korekcije. Največkrat pride na strojih odrgnjen balast in zdrgnjen spodnji del podvozja, kar po potrebi speskamo, zbrusimo in na novo prebarvamo z 2K osnovno in prekrivno barvo, kar je pa ostalih površin jih spuliramo, da stroj zasije v vsem svojem sijaju. 

Obnova tunelskih strojev

Poleg gradbene mehanizacije obnavljamo tudi tunelsko mehanizacijo, kot so tunelski bagri, nakladlaniki in demperji, tunelske vrtalke, tunelski brizgalni stroji za beton in ostala tunelska mehanizacija, ki je na Balavtu v Ajdovščini stalno na razpolago za najem ali nakup.

Obnova komponent

Določeni rabljeni stroji, ki jih največkrat dobimo na dvorišče po sistemu staro za novo pa zahtevajo še malce več pozornosti zaradi iztrošenosti in morebitnih večjih okvar, ki so največkrat razlog za zamenjavo stroja. A tudi temu smo kos saj imamo veliko mero znanja in izkušenj tudi na področju obnove motorjev in menjalnikov, prav tako pa tudi široko paleto rešitev preko dobave originalnih, konkurenčnih in rabljenih rezervnih delov, tako da tudi večina teh rabljenih strojev dobi priložnost ponovne uporabe.